/ news

Föreningsekonomi, betalningar och kassören

Kassören är en av de, om inte den viktigaste rollen i en medlemsförening, utan kassören så finns det sällan en verksamhet.
Det är en tidskrävande roll och kräver nogrannhet och en känsla för kommunikation.
Vi förenkla för kassören så att de får mer tid till att spendera på det som är viktigt för just dem, mer tid för fredagsmys, fiske, föreningen, lästa en bra bok, ja vad som helst.

Är du en kassör i en förening som vill ha bättre koll på framtida kassaflöden och möjliggöra för alla medlemmar att delbetala sina avgifter?
Eller är du en ofrivillig lagledare som även är tvungen att hantera lagets ekonomi och allt för ofta får betala en stor del av lagets utgifter ur egen ficka?

Då ska du läsa vidare!

Det Ska Vara Enkelt Att Betala

Att betala sina medlemsavgifter är tyvärr något som inte hamnar högst upp i högen av räkningar. Därför är det så viktigt att det är så enkelt som möjligt för medlemmarna att betala avgiften, gärna på bussen hem ifrån jobbet. Att behöva logga in i sin Internetbank och göra en betalning alternativt överföring med krångliga OCR nummer är inte kul, varför inte låta medlemmarna betala med kort och autogiro istället? Att betala en faktura med kort via CoachHippo tar bara några sekunder.

Automatisk Avstämning

En tidskrävande uppgift som flera kassörer har är att stämma av inbetalningar mot fakturor genom att på enklaste sätt pricka av betalningarna (via excel, papper och penna eller något annat system).

Många medlemmar skulle gärna vilja delbetala sina avgifter men det är svårt för föreningen att erbjuda detta då det innebär en stor tidskrävande börda för kassören att hantera och följa upp.

Att behöva påminna sina medlemmar om att betala är inte en allt för rolig uppgift för någon, det borde vara enkelt att flytta fakturadatum och låta någon annan skicka ut påminnelserna.

Digitala Betalningar med CoachHippo

Vi förenklar för kassören genom att automatisera avstämningen, automatisera fakturautskick och påminnelser, generera reskontran per grupp och medlem och tillhandahålla en interaktiv kassaflödesanalys.

Du har självklart tillgång till reskontran i vår mobilapp så att du alltid har 100% koll på vilka som har betalat eller inte.
dashboard

Kom Igång Med Digital Medlemsfakturering

Att komma igång och ta emot kortbetalningar är mycket smidigare än du tror och tar inte mer en några sekunder.

Vart hamnar pengarna?

Vi på CoachHippo tycker det är viktigt att pengarna inte hamnar på några andra konton en ert / er förening.
Däför hamnar inga pengar på konton hos CoachHippo utan betalningsflödet går från din medlem -> kortinlösen -> Ditt/föreningens konto.

Medlemmarna får ett mail med fakturan, de klickar på en länk för att komma till betalningssidan, sidan är självklart mobilanpassad och fungerar bra på alla enheter.

Hur Gör Jag För Att Komma Igång?

Enkelt, om du inte redan har det så behöver du skapa ett konto, helt gratis på CoachHippo

Sen behöver du ansluta för kortbetalning med två riktigt enkla steg.
1)O-ppna-Ekonomi
2)va-lj-kortbetalning

Mer än så behöver du inte göra för att ansluta din förening för kortbetalningar.

Skapa Fakturor

CoachHippo har en avancerad orderbyggare som används för att skapa en eller flera fakturor, du kan enkelt välja att fakturera specifika individer eller hela grupper. Om t.ex ett lag ska betala samma belopp så markerar du bara laget, fyller i resten och klickar på spara så kommer fakturor för alla medlemmar i det laget skapas och skickas ut.

Du skapar dina fakturor via en guide som är uppdelar i olika steg.

Klicka på Skapa Faktura klicka_skapa_faktura
Orderbyggaren
Steg 1: Välj vilka personer som ska fakturera, välj en eller flera medlemmar eller en eller flera grupper.
invoice_step1-1

Steg 2:
invoice_step2-2
Sätt förfallodag och antal dagar innan förfallodagen som systemet automatiskt ska skicka ut en faktura. Det betyder att du kan lägga in alla fakturor så snart du känner till dem och låta systemet skicka ut dem när det är dags för betalning.

Sätt ett namn och en beskrivning, denna information kommer finnas tillgänglig på fakturan och texten kommer även stå i det fakturamail som skickas ut.

Välj belopp och valuta.

Steg 3:
invoice_step3-1
Digitala betalningar innefattar en serviceavgift, vi är transparenta med denna och du kan välja om medlemmen ska betala den eller om föreningen ska stå för den.
Du kan även välja en egen serviceavgift, då kommer den särredovisas på fakturan.

Du kan välja att alla valda medlemmar ska dela på det belopp som angavs i första steget, t.ex om en cupavgift ska betalas så känner du till totalbeloppet. Välj sedan spelarna och klicka detta alternativ för att snabbt och enkelt fakturera denna avgift.

Du kan låta medlemmen själv välja om de ska delbetala, välj antal månader i listan.

Informationsrutan som visar det fakturabelopp som kommer stå på medlemmens faktura och även en uppskattning av det belopp som kommer sättas in på ditt/föreningens konto.

Hur Ser En Faktura Ut?

Medlemmarna får ett mail med information om fakturan och en länk till själva fakturan.
medlemsfaktura-2

När man klickar på en av delbetalningsknapparna så kommer orginalfakturan makuleras och istället så skapas det nya fakturor enligt delbetalningsperioden.

Kan inte bli mycket enklare än så.

Nästa Steg?

Allt du behöver för att komma igång med medlemsfakturering i CoachHippo är dina medlemmars e-postadresser, du importerar dessa och andra attribut enkelt i CoachHippo's medlemsregister.
Därefter skapar du fakturorna och så är du igång.

Självklart så får du tillgång till CoachHippo andra funktioner som underlättar ditt styrelsearbete med anonyma omröstningar och todo lista, snabb och effektiv medlemskommunikation via e-mail, aktivitetshantering och mycket mer.

Fredrik Burman

Fredrik Burman

Fredrik is the founder and CEO of CoachHippo, he is a big fan of automation and doesn't like doing repetitive tasks, he is also an involuntary football coach.

Read More